.jpg)
مجموع :آموزش آشپزی
اگه تو بچگی و بازی "اسم و فامیل” اسم انارپلو رو مینوشتیم، حتما داد همبازیهامون درمیومد که انارپلو غذا نیست. اما واقعا این اسم یه غذای مخصوص شب چله تو شهر قزوینه. تا وقتی این غذا رو نخورید، نمیتونید حدس بزنید
شب یلدا، در شهرهای آذربایجان و بین مردم ترک، شب طولانی و شادیه که از غروب آفتاب مراسم مختلفی برای این شب اجرا میشه. البته تدارکات مربوط به شکم و خوراکی محور همه برنامههاست.
خشیل یکی از غذاهاییه که کنار غذاهای دیگه تو سفره شب یلدا چیده میشه. این یکی از غذاهای زمستونی مردم آذربایجانه که به خاطر کالری بالایی که داره مقاومت بدن رو هم در مقابل هوای سرد این مناطق بالا میبره.
هرچند همه فامیل تو این شب بلند دور هم جمع میشن و مقدار زیادی غذا باید پخته بشه، اما دستور غذا رو برای ۴ نفر مینویسیم که بتونید به نسبت جمعیت کم و زیادش کنید.
یک پیمانه بلغور گندم، ۶ قاشق غذاخوری آرد گندم، یک لیتر آب سرد، شیر و عسل و کره به مقدار دلخواه کنار بذارید. بلغور رو چند ساعت قبل از شروع بدو بدو برای تدارک شب یلدا با آب سرد خیس کنید. بذارید با حرارت ملایم بپزه و بعد
که خوب پخت و آبش رو کشید، بذاریدش کنار. حالا آرد رو برای
چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید تا بوی خامش از بین بره و بعد آب و بلغور رو بهش اضافه کنید. هم بزنید تا حسابی غلیظ بشه.
وقتی این دسر ساده حسابی غلیظ شد، برای سرو اونو تو ظرف گودی بریزید و شیر و عسل گرم رو وسطش خالی کنید. بعضیها کره آب شده هم روی این غذا میریزن و شما هم میتونید امتحانش کنید. چاشنی این غذا شیره
انگوره و به غیر از شب یلدا معمولا به عنوان صبحونه تو روزای سرد
منبع سایت:beytoote.com
برچسب ها : آشپزی , آموزش آشپزی , سایت آموزش آشپزی , آموزش غذای محلی , یلدای آذری یا خَشیل , آموزش دستورپخت یا خَشیل , غذای محلی , طرزتهیه یا خَشیل , آموزش درست کردن یا خَشیل , درست کردن یا خَشیل , دستور درست کردن یا خَشیل ,