.jpg)
در سر بنیامین نتانیاهو چه میگذرد؟!
مجموع :اخبار
عملیات گمراه کننده بنیامین نتانیاهو,تحلیل اخبار,تحلیل عملیات گمراه کننده,تحلیل رابطه میان ایران و آمریکا,تحلیل رابطه میان اسرائیل و ایران,تحلیل رابطه میان ایران و اسرائیل,تحلیل سیاست های آمریکا در رابطه با توافق هسته ای,توافق هسته ای چه ضربه ای به آمریکا میزند؟
در حالی که مقامات 5+1 و تهران بر سر چارچوبی برای یک توافق به نتیجه رسیدهاند، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به شکلی دیوانهوار با هر توافقی بین کشورهای 5+1 و ایران مخالف است.
نتانیاهو درصدد است با استفاده از توان سیاسی لابی اسرائیل، بویژه در امریکا مانع از ایجاد این توافق شود اما در لابی اسرائیل اختلاف نظر وجود دارد. هرچند که کمیته روابط عمومی امریکا و اسرائیل (آیپک)– متشکل از دهها میلیاردر و هزاران میلیونر اسرائیلی و 500 هزار افراطی خستگی ناپذیر – از نتانیاهو حمایت میکند، اکثریت یهویان امریکا حامی وی نیستند.
به طور کلی مردم امریکا نیز از نتانیاهو حمایت نمیکنند. نظر سنجی جدید موسسه «هارت ریسرچ» حاکی از آن است که 61 درصد از مردم امریکا از چارچوب توافق ایران و 5+1 حمایت میکنند و 34نیز مخالف آن هستند.
درمورد باراک اوباما، گزارشهای موثق بیانگر آن است که اوباما و نتانیاهو به واقع با یکدیگر اختلاف دارند. اوباما به وضوح قصد دارد به 36 سال خصومت امریکا علیه ایران پاید دهد و در این فرایند به نتانیاهو ضرب شستی نشان دهد.
نگاهی به گذشته نشان میدهد در اینگونه مواقع، افراد بی رحم و پلید همانند نخست وزیر اسرائیل به دفعات به طرحهای گمراه کننده (False Flag) [رجوع شود به توضیح ذیل متن] متوسل شدهاند؛ اقداماتی خشونت بار که برای تغییر سیاستها از طریق هدایت افکار عمومی طراحی شدهاند. دو دسته بندی رایج این قبیل اقدامات گمراه کننده آدم کشی و حملات تروریستی است. در هر دو دسته، خشونت توسط افراد خبره صورت میگیرد و سپس به دروغ به دشمنان مهاجمان نسبت داده میشود.
اما پرسش اینجاست که نتانیاهو چه اقدامی میتواند انجام دهد؟ میتوان تصور کرد وی به عناصر اطلاعاتی خود متشکل از صدها نفر از تعلیم دیده ترین قاتلان جهان که از سوی هزاران تن از عوامل موساد حمایت میشوند، دستور دهد اوباما را ترور کرده یا عملیاتی تروریستی یا حملهای نظامی اجرا کنند و آن را در حالت کلی به مسلمانان و در حالت خاص به ایران نسبت دهند. نخست وزیر اسرائیل ممکن است تصور کند اینگونه اقدامات میتواند صحنه سیاسی را تغییر داده تا توافق 1+5 را غیرممکن سازد، در حالی که جنگ در عین اجتناب ناپذیری، امری عادی تلقی میشود.
حامیان امریکایی نتانیاهو به شکل بسیار شگفت آوری و به طور علنی خواهان اجرای اینگونه اقدامات هستند. اندرو ادلر، سردبیر روزنامه «آتلانتا جوئیش تایمز» در سرمقالهای نتانیاهو را به صدور دستور ترور اوباما ترغیب کرده است.
پاتریک کلاوسون، مدیر بخش تحقیقات موسسه مطالعات سیاسی خاور نزدیک، متحد آیپک، از اجرای «حمله دروغین ایران به امریکا» حمایت کرده است تا جرقه جنگ آمریکا علیه ایران که نتانیاهو به شدت مشتاق آن است زده شود.
کلاوسون در اظهاراتی که خواهان اجرای عملیات گمراه کننده و نسبت دادن آن به ایران شده بودو و اذعان کرد این طرحها روشهای متداولی هستند که برای آغاز یک جنگ مورد استفاده قرار میگیرند. وی درست میگوید. بعد از جنگ مکزیک، تمامی جنگهای عمده امریکایی به واسطه «حمله ساختگی دشمن به امریکا» آغاز و به مردم این کشور تحمیل شد؛ جنگهایی که رهبران خود امریکا اغلب با همکاری رهبران خارجی کشورهای دوست مسئول ایجاد آنها بودند. از حمله غیر واقعی مکزیک در سال 1846 تا حمله به کشتی یو.اس.اس مین در سال 1798، غرق شدن کشتی لوسیتانیا در سال 1915، تلگرام زیمرمن در سال 1917، طرح 8 مرحلهای حمله به پرل هاربر در سال 1941، موضوع خلیج تونکین در سال 1964، شهادت دروغین نیره صباح پرستار کویتی، تصاویر ساختگی ماهوارهای سال 1990، حوادث 11 سپتامبر 2011 و موضوع تسلیحات کشتار جمعی عراق، تمامی جنگهای امریکایی از طریق یک یا چند اقدام فریبکارانه به باور مردم خورانده شد.
ترور شخصیتها نیز اغلب اهداف مشابهی را محقق میساخت. به عنوان مثال ترور جان اف. کندی مانع از آن شد که امریکا با کشورهای ویتنام، کوبا واتحاد جماهیر شوروی به صلح دست یابد. عامل ترور کندی به دروغ یک کمونیست (در واقع یکی از عوامل دون پایه پلیس فدرال یا سیا بود که وانمود میکرد کمونیست است) معرفی شد تا با ایجاد فضایی ضد کمونیستی، جنگ ویتنام و جنگ سرد گستردهتری شکل گیرد.
با این وجود، برخی از عملیاتهای گمراه کننده آنگونه که برنامه ریزی شده بودند، نتیجه ندادند. یکی از این نمونه های ناموفق، عملیات «نورث وودز»، طرح پیشنهادی یکی از فرماندهان نظامی امریکا در سال 1962 بود؛ طرحی برای کشتار امریکاییها در حملهای دروغین از سوی کوبا (این حمله با مخالفت جان اف. کندی همراه شد).
شکست قابل توجه دیگر اینگونه عملیات حمله سال 1967 به کشتی یو.اس.اس لیبرتی بود. در این حمله اسرائیل (با چراغ سبز لیندون بی. جانسون، رئیس جمهور وقت امریکا) سعی کرد با قتل تمامی خدمه کشتی جاسوسی غیرمسلح امریکایی، مصر را به دروغ مقصر نشان دهد و زمینه را برای ورود امریکا به جنگ سال 1967 اسرائیل و عربها میسر کند. این طرح نیز شکست خورد زیرا خدمه کشتی لیبرتی توانستند با تعمیر بموقع تجهیزات مخابراتی آسیب دیده، اعلام کنند که مهاجمین اسرائیلی بودند، نه مصری.
آخرین نمونه بارز این حملات دروغین، تیراندازی ماه ژانویه در فرانسه بود که به نظر میرسد آن هم با شکست مواجه شد. همانگونه که بری چامیش، روزنامه نگار اسرائیلی میگوید حمله به نشریه «شارلی ابدو» و فروشگاه «کوشر دلی» به نظر از سوی نتانیاهو طراحی شده بوده است تا 500 هزار یهودی ساکن فرانسه را برای مهاجرت به اسرائیل متقاعد کند. چامیش در کتاب پرفروش جدید خود با عنوان «ما شارلی ابدو نیستیم: متفکران آزاد 11 سپتامبر فرانسه را مورد بررسی قرار میدهند» با اشاره به طرح نتانیاهو برای هراس افکنی میان یهودیان فرانسه و ترغیب آنها برای مهاجرت به اسرائیل مینویسد: «به نظر میرسد این طرح کارایی زیادی نداشته باشد.»
همچنین پل کریگ رابرتز، معاون پیشین وزیر خزانه داری امریکا و سردبیر مجله «وال استریت ژورنال» نیز در کتاب «ما شارلی ابدو نیستیم» اذعان کرد تیراندازیهای پاریس با هدف مطیع نگه داشتن فرانسه در برابر ناتو برنامه ریزی و اجرا شد. به گفته رابرتز، این طرح از آنجایی که تنها احزاب ملی گرای جناح راست ذینفعهای نهایی خواهند بود، محقق نمیشود.
پس به نظر میرسد اهداف اصلی حمله گمراه کننده شارلی ابدو یعنی حمایت از اسرائیل با مجازات فرانسه برای به رسمیت شناختن فلسطین، هراس افکنی میان یهودیان فرانسه و ترغیب آنها برای مهاجرت به اسرائیل و همچنین وادار کردن فرانسه به تبعیت محض از اربابان خود در ناتو میسر نخواهد نشد. شارلی ابدو می تواند به عنوان یکی از بزرگترین «شکستهای عملیات گمراه کننده» در تاریخ ماندگار شود.
بخشی از دلیل شکست عملیات گمراه کننده شارلی ابدو واکنش سریع حقیقت جویان بود. چند روز بعد از این حادثه، هر فرد هوشیار و آشنا به حوادث تاریخی که خواهان دانستن علل این حادثه بود؛ از قبل برایش روشن بود که این حادثه یک عملیات گمراه کننده بوده است. ظرف کمتر از سه ماه، کتاب «ما شارلی ابدو نیستیم» 20 تن از اندیشمندان برجسته جهان را گردهم آورد تا تبلیغات رسانههای جهان[را در خصوص این حادثه] مورد بررسی قرار دهند.
نتیجه اینکه ما ممکن است شاهد تحولات عمده ای باشیم: تغییری قابل ملاحظه در افزایش سطح آگاهی عمومی نسبت به این دست عملیات گمراه کننده که تلاش رهبران بی پروا و متقلب جهان را برای فریب مردم از طریق طراحی عملیات روانی، دشوار تر می کند. نتانیاهو بهتر است توصیه های افرادی همچون اندرو ادلر و پاتریک کلاوسون را نادیده بگیرد و اجازه دهد این قبیل طرحهای فریبکارانه و مرگبار تنها روی کاغذ باقی بماند.
توضیح : False flag operations به عملیات و اقدامات نهادهای نظامی، شبه نظامی، اطلاعاتی یا سیاسی یک کشور اطلاق می شود که با هدف مقصر جلوه دادن کشور دیگر اجرا می شود. برای مثال استفاده نیروهای یک از طرفین درگیر در جنگ از پرچم و لباس نظامی طرف مقابل برای حمله و قتل عام ساکنین یک روستا و سپس متهم کردن آن طرف به انجام این کشتار. هدف از انجام این قبیل اقدامات که با مخفی نگه داشتن هویت عاملان اصلی صورت می گیرد، بدنام کردن طرف مقابل، گمراه کردن افکار عمومی و ایجاد بهانه ای برای حمله به او است.
------------------------
نویسنده: کوين بَرِت
دکتر کوين بَرِت، اسلامشناس و تحليلگر مسايل امريکا و خاورميانه است. برت بارها در فاکس نيوز، سي ان ان، پي بي اس و ساير شبکههاي خبري حضور يافته و براي نيويورک تايمز، کريستين ساينس مانيتور، شيکاگو تريبيون و ساير روزنامهها و مجلات نيز سر مقاله و مقالاتي نوشته است. برت در دانشکدهها و دانشگاههايي در سن فرانسيسکو، پاريس و ويسکانسين تدريس کرده است و سال 2008 نيز به عنوان نماينده اين ايالت در کنگره امريکا پذيرفته شد. وي نويسنده کتابهاي «جهاد حقيقي: مبارزه حماسي من بر ضد دروغ بزرگ 11 سپتامبر» (در سال 2007) و «زير سوال بردن جنگ با تروريسم: مقدمهاي براي رايدهندگان به اوباما» است. کوين برت، داراي مدرک دکتراي در زمينه اسلامشناسي-عرب شناسي است.
دیدگاههای نویسنده این مقاله لزوماً بیانگر مواضع شبکه پرس تیوی نیست.
اخبار,اخبار بین الملل,اخبار سیاسی,سایت خبر,اخبار نتانیاهو,بنجامین نتانیاهو,بنیامین نتانیاهو,عملیات گمراه کننده چیست؟,تفرقه اندازی اسرائیل بین ایران و آمریکا,عملیات گمراه کننده,عملیات گمراه کننده اسرائیل